CV Grapperhaus

Ferdinand Grapperhaus
Ferdinand Grapperhaus.jpg
Foto: Christiaan Krouwels
Algemene informatie
Volledige naam Ferdinand Bernhard Joseph Grapperhaus
Geboren 8 november 1959
Geboorteplaats Amsterdam
Functie Lid Sociaal-Economische Raad
Sinds 2006
Partij CDA
Titulatuur prof. mr. dr.
Alma mater Universiteit van Amsterdam
Politieke functies
2006-2015 Lid Sociaal-Economische Raad
Parlement & Politiek – biografie
Portaal Politiek
Nederland

Ferdinand Bernhard Joseph Grapperhaus (Amsterdam, 8 november 1959) is een Nederlands jurist. Hij is sinds 2005 hoogleraar Europees arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht en sinds 1 april 2006 kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Biografie

Grapperhaus studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds 1984 is hij werkzaam als advocaat. Sinds 1998 was hij als advocaat en als partner werkzaam bij Loeff Claeys Verbeke. In 1999 splitste Loeff Claeys Verbeke zich op, en sloot een groot deel van de partners en medewerkers zich aan bij Allen & Overy. Sindsdien is Grapperhaus advocaat en partner bij Allen & Overy in Amsterdam. Tussen 2015 en 2017 was hij daar bestuursvoorzitter.

Grapperhaus promoveerde in 1995 aan de Universiteit van Amsterdam bij Paul van der Heijden op het proefschrift Werknemersconcurrentie: beperkingen aan concurrerende activiteiten van de ex-werknemer ten opzichte van zijn voormalig werkgever.

Sinds 2005 is Grapperhaus hoogleraar Europees arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht.

Nevenwerkzaamheden

Grapperhaus is redacteur van de tijdschriften Ondernemingsrecht en Sociaal Recht. Hij is toezichthouder bij het Kadaster Nederland, en bestuurder van enkele charitatieve instellingen. Ook was hij voorzitter van de programmacommissie van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen 2010.[1]

Persoonlijk

Grapperhaus is de oudste zoon van voormalig staatssecretaris van Financiën Ferd Grapperhaus. Hij is sinds 2016 weduwnaar en heeft vier kinderen (drie zoons en een dochter).

Bibliografie

  • Werknemersconcurrentie: beperkingen aan concurrerende activiteiten van de ex-werknemer ten opzichte van zijn voormalig werkgever, 1995, Deventer, Kluwer
  • Afvloeiingsregelingen in het arbeidsrecht, 1997, Deventer, Kluwer (met anderen); de tweede druk verscheen in 1999 ook onder de titel Afvloeiingsregelingen: arbeidsrecht, sociale verzekering, belastingen
  • ABC van het arbeidscontract, 1998, Baarn, Intro en Almere, Unique International (onder redactie van Grapperhaus en J.M. Baremans)
  • De uitzendovereenkomst, 1999, Deventer, Kluwer (met Marijke Jansen)
  • Employment law and works councils of the Netherlands, 2002, Den Haag, Kluwer (met Leonard Verburg)
  • The end of the affair: on the ménage à trois of employment, contract and termination, 2006, Deventer, Kluwer (inaugurele rede Universiteit van Maastricht)

Bron: Wikipedia