Grapperhaus voor tuchtrechter om ‘misleiding’ van rechter in tijd als advocaat

Minister zou gedragsregels voor advocatuur hebben geschonden

Het was een zaak zoals Ferdinand Grapperhaus er in zijn lange carrière als advocaat zo veel heeft gehad. Maar het arbeidsconflict waarvoor hij in 2016 werd ingehuurd, blijft hem nu hij minister van Justitie is achtervolgen.

Het draait om een conflict waarbij de top van het prestigieuze belastingadvieskantoor KPMG Meijburg van een van zijn goed presterende fiscalisten af wilde. Grapperhaus werd begin 2016 als arbeidsrechtexpert ingehuurd om de zaak te regelen.

De zaak werd afgehandeld, maar in februari moet Grapperhaus zich bij de tuchtrechter verantwoorden, het gerechtelijk orgaan dat klachtzaken over advocaten behandelt. De fiscalist Karim Aachboun beschuldigt hem van misleiding van de rechter en het schenden van de gedragsregels voor de advocatuur.

‘Opkrassen, Karim, opkrassen’

Niet iedereen binnen het bedrijf gunt Aachboun zijn successen

De affaire start in 2015 met een conflict tussen toenmalig bestuurslid Wiebe Cnossen van KPMG Meijburg en zijn collega fiscalisten Ad Aerts en Karim Aachboun. Fiscalist en mede-eigenaar van het kantoor Aerts heeft Aachboun, die in 2008 bij het bedrijf binnenkwam, onder zijn hoede genomen. Lees verder