Hoe minister Ferdinand Grapperhaus wordt gelinkt aan een nieuwe ‘bonnetjesaffaire’

Loopt Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, zich net als voorgangers stuk op verdwenen documenten? Een ontslagzaak in de top van KPMG Meijburg, waarbij hij als advocaat een cruciale rol speelt, begint aardig te smeulen. De verse minister probeerde de onverkwikkelijke kwestie vlak voor zijn aanstelling tot minister te settelen. Maar dat is niet gelukt.

Ferdinand Grapperhaus was lange tijd de onderkoning van de Zuidas. De Kojak van Allen & Overy werd ingehuurd voor zware gevallen en heftige arbeidsconflicten. Als KPMG Meijburg de partner van het gerenommeerde advocatenkantoor in april 2016 belt, dan weet hij genoeg: daar is gedoe. Ruzie binnen dergelijke maatschappen ontaardt vaak in complexe gevechten waarbij ego’s, gekwetste zielen en misgelopen miljoenen de inzet zijn.

Zo komt hij terecht in een machtsstrijd in de top van KPMG Meijburg tussen enerzijds het dagelijks bestuur en anderzijds de succesvolle mede-eigenaar Ad Aerts en topfiscalist Karim Aachboun. Het is al een aardig moddergevecht als Grapperhaus wordt benaderd. Lees verder