Ook Grapperhaus gebruikt afleidingsmanoeuvre om leugens te bedekken

GRAPPERHAUS VOELT WEL WAT VOOR EEN DESIGNATED SURVIVOR

Een leuke afleidingsmanoeuvre van D(DR)66 en Grapperhaus. Pechtold en Grapperhaus staan beide in de spotlights als het gaat om liegen en bedriegen. Tuchtklacht tegen Grapperhaus en (nog) geen maatregelen tegen de liegende Pechtold die een appartement vergeet op te geven op de geschenkenlijst. Wellicht moeten deze twee personen gewoon verdwijnen en vervangen worden. Uiteraard is er helemaal geen crisiskabinet nodig, de politici vluchten samen met de koninklijke familie als het er op aan komt, lees de geschiedenisboeken.

Ferdinand Grapperhaus voelt wel wat voor het uitroepen van een Nederlandse designated survivor. Al heeft de minister van Justitie en Veiligheid niet direct een geschikte kandidaat voor ogen.

‘Het is niet een soort Idols. Ik weet ook niet of het fijn is, een verkiezing voor iemand die in een schuilkelder moet zitten’, reageert Grapperhaus op het plan van D66-Tweede Kamerlid Joost Sneller. ‘We moeten eerst eens naar het idee kijken. Ik vind het een interessant plan. Je moet, als je dat gaat doen, kijken wie het meeste geschikte kennis en vaardigheden heeft op het gebied van crisisbeheersing. Je spreekt dan wel over een situatie waar er meteen sprake is van een ernstige crisis.’

Lees verder